Vodiči si sadli za volant pod vplyvom alkoholu.

18.10.2013 Bratislava

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil poverený príslušník Policajného zboru 20-ročného Adriána K. z okresu Rimavská Sobota. Muž bol kontrolovaný ako vodič osobného motorového vozidla Škoda Fabia (EVČ-RS) hliadkou PMJ KR PZ dňa 17.10.2013 v čase o 03.20 hod na Slovnaftskej ulici v Bratislave. Počas kontroly mu policajti namerali vykonanou dychovou skúškou na alkoholmnožstvo 0,60 mg/l alkoholu v dychu vodiča. Opakovaná dychová skúška skončila s rovnakým výsledkom.
Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhol ani 22-ročný Tomáš J.z okresu Tvrdošín.Obvinený bol dňa 17.10.2013 krátko pred 03.00 hod na Slovnaftskej ulici v Bratislave kontrolovaný ako vodič osobného motorového vozidla HyundaiAccent (EVČ-TS) hliadkou PMJ KR PZ. Následne vykonanou dychovou skúškou na alkohol mu bolo namerané 0,79 mg/l alkoholu v dychu, opakovaná dychová skúška skončila s výsledkom 0,88 mg/l alkoholu v dychu.
Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom konaní“. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok
 
npor. Mgr. Michal Szeiff
hovorca KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región